dijous, 12 de maig del 2016

368 Vilanova de Sau, Puig del Far, camí del cargol 11052016



368 Vilanova de Sau, Puig del Far, camí del cargol 11052016


Aproximació, Catalunya Central (Bages i Osona), de surto de Manresa a 2/4 de vuit, direcció Vic Girona per C-25, sense deixar aquesta direcció, vaig fins la sortida fins la sortida 182, Manlleu, Vic Centre (nosaltres la coneixem per la rotonda dels mossos). aquí ens em de trobar amb en,  Ramon Pous. A les 8:00 arriba, deixem un cotxe, i amb l’altre ens tornem a incorporar a la C-25 direcció Girona. Sortim a la sortida 187, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, fins trobar una rotonda, que dia Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Vilanova de Sau, carretera N141d, la qual seguirem fins arribar a Vilanova de Sau.
A les 8:20 arribem a Vilanova i ens trobem amb el Francesc i la Maria, arribats de Sant Feliu de Guíxols.
El dia és tristot, boires enganxades a les roques  , temps ennuvolat i prediccions meteorològiques un xic adverses, però que carai, tampoc demanem massa per ser feliços… si de cas un xic de salut per anar fet sortides, envoltats per la natura.


8:33 --- 0,000 km. 563 m. Una vegada saludats i comentada la jugada del temps, ens disposem a començar. Hem aparcat els cotxes davant de l’Ajuntament. Entre l’Ajuntament i un habitatge hi ha unes escales que baixen direcció nord fins al carrer de sota (carrer les Guilleries), en arribar al carrer prenem direcció oest, creuarem la carretera  N141d que mena al pantà de Sau  i enfilarem el sender GR2.  El camí esdevé ben indicat, amb les corresponents marques  blanques i vermelles i  Tot el tram es troba senyalitzat,
IMG_9811.JPG
El camí s’endinsa al bosc amb un desnivell suau però constant, durant més o menys 1 km. envoltat d’una densa vegetació.
Després el sender es converteix en un corriol més pedregós i va agafant més pendent, aquest ens portarà a dalt de la carena.


9:33 --- 2,725 km. -- 761 m. Arribem a la pista, senyal vertical, a l’esquerra, Els Munts, i a la dreta Santa Margarita de d’Ardola, Sant Pere de Casserres i Puig del Far, aquesta és la direcció que em d’agafar. Deixem el GR i  anirem pel camí que va vorejant els espadats cingles de Vilanova.


9:43 --- 3,241 km. 776 m. Deixem la pista principal  i ens desviem a l’esquerra,  tot travessant una tanca de pastura, i ens endinsem al pla se Santa Margarita, fins arribar a una bassa,
IMG_9821.JPG
crec que porta el nom de Santa Margarita. En aquest punt teníem el dubte  de si anar o no a l’ermita , en principi optem per enfilar el camí que hi porta, i tot caminat anem valorant la conveniència d’anar-hi, finalment decidim deixar-ho correr, ja que segons la informació que portem impresa, sembla ser que és tracta d’unes runes amb poca història, sí més no de poca importància visual.


9:52 --- 3,604 km. -- 768 m. Arribem al sender que puja de Santa Margarita, per tant tombem sobtadament a la dreta seguint les indicacions del Far. El sender és ben evident, anirem trobant entre l’espesa arbreda,  ens acompanyen unes roques de grans dimensions
IMG_9827.JPG
i al cap de pocs metres arribem a una gran balma. Al final de la balma ens enfilarem a ma esquerre, haurem de fer una semi grimpada, recolzada per un passamà de corda..
DSC01857.JPG
10:17 --- 4,179 km. 833 m. Finalment estem al cim del Far. El cim ens ofereix una gran panoràmica, tot i que avui tenim el temps un xic enterbolit. mirant al sud l’imponent roca falconera als nostres peus
DSC00015.JPG
Vilanova de Sau i Roca del Migdia, al nord-est sobre el pantà de Sau els cingles de Tavertet i el Far. Si ens donem la volta cap al nord, es pot veure la Plana de Vic i les muntanyes pirinenques, Serra d’Ensija Cadí etc.
IMG_9840.JPG
DSC00018.JPG
Després de gaudir d’aquest espectacle, fem foto de grup i emprenem la tornada. Desfarem el camí fins sota la balma i seguirem les indicacions del, camí del Cargol, Vilanova, no presenta dubtes, molt ben senyalitzat.


10:32 --- 4,571 km. 762 m. Pista, la seguim 135 m.


10:35 --- 4,705 km. -- 750 m. Deixem la pista i prenem el corriol que davalla a la nostre dreta, senyalitzat amb el nom camí del cargol. És un xic pedregós i amb pendent força pronunciada. Tampoc presenta cap dubte ja que no hi trobem cap desviament.


11:03 --- 5,903 k. -- 562 m., Fi del sender,  trobem les masies de la Vileta Grossa i la Vileta Xica. A partir d’ara pista asfaltada, sense el més petit dubte.


11:40 --- 7,900 km. 562 m. Fi de la sortida, ens entretenim a fer fotos de l’església i del poble.


DSC00030.JPG
Fi de la sortida.


Avui: Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont i Ramon Pous.


Quedem per la propera setmana, proposar a la resta de companys, avui absents, anar a les gorgues del riu Tenes a Riells del Fai.

Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont



Si voleu més informació des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu


La Galeria de fotos:



i el vídeo del Avifont:





+++++++++++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada