dijous, 3 de setembre del 2015

339 TRAM CARROS DE FOC 25-26-27/08/2015

339 TRAM CARROS DE FOC 25-26-27/08/2015 

DIMARTS 25
A ¾ de 10 ens trobem els 9 participants, Catalunya Central Junyent, Rosa i Samsó, d’Osona Ramón, Costa Brava Sud, Blanch, Lluís, Maria, Parareda i Rosa i tot seguit ens dirigim amb dos cotxes cap el nostre destí, ESPOT
El recorregut es el més utilitzat i que per conegudes no detallem les carreteres: Cardona-Solsona-Coll de Clarà-Oliana-Organyà-Adrall, on s’agafa la de Port del Cantó i Sort. Fem els 45km amb parada al mirador de les Valls del Segre. Seguim la vora de la Noguera Pallaresa, Rialb – Llavorsí – Escaló i el trencant a l’esquerra fins ESPOT
13:00 ESPOT ( 1320). Cuidem de concretar amb el Taxi dinem, preparem les motxilles i 14:45 sortim cap l’Estany de Sant Maurici. 15:10 COMENÇA la sortida en sí, amb les motxilles a l’esquena,


DSC08448.JPG


als 20m. les primeres fotos de la Cascada de Ratera, després a la nostra dreta pujant, l’estany del mateix nom, cap a 16:15 el petit estany de la Cabana, on al pocs centenars de metres comença una pujada sostinguda que ens mena directament a la nostra fita d’aquesta tarda. La Font de les Marmotes, apaivaga la set d’alguns tot pujant.


IMG_0011.JPG


SAM_1357.JPG


15:15 aprox, deixem les motxilles al peu de la porta del Refugi d’Amitges (2367). Els tràmits típics d’arribada i ja sortim en direcció al estany Gran d’Amitges, per “estirar les cames”. Alguns de la colla, fins fan tota la circular a l’Estany, tot i pujant fins sota mateix de les Agulles d’Amitges (2662)
DSC08480.JPG


IMG_0023.JPG


IMG_8421.JPG

Tornats al Refugi, la gana apreta i gaudim un sopar que supera les expectatives, Partida de cartes i a les 10 tots a les lliteres, amb les típiques conyes, rialles, i emprenyades dels dormilegues. Sobre tot per les queixes del Ramón quant a l’horari de tancada.


Si us voleu baixar el track de Francesc Blanch: cliqueu



DIMECRES 26
9:15 Ja hem esmorzat els cafès amb llet, tes, torrades, mantega i melmelades , i estem fora el refugi, preparats per la travessa fins el de Saboredo. Igual que ahir, ens falten fotos per Immortalitzar el Paisatge –inútil pretexta – Sempre en suau pujada, i seguint el GR-11,  deixem a la nostra dreta el corriol que puja dalt les Agulles d’Amitges, i apareix l’estany de Barbs a la nostra esquerre, i el de la Munyidera a la dreta. La punta Estasen (2768)a la dreta i el conjunt dominat per el Gran Tuc de Crabes ( 2794) a l’esquerre. 10:30 El Port de Ratera d’Espot sobre nostre, les darreres marrades i son dalt amb la mola imponent del Pic de Ratera (2860). Un llarg flanqueig ens situa al definitiu Port de Ratéra de Colomers (2572) ja Val d’Aran.
IMG_8463.JPG


10:45 Aquí deixem el GR-11 que segueix direcció Llac Obago i Refugi de Colomers. Nosaltres agafem la variant GR-211.4 en sentit nord, i farem el desnivell de 256 mts.  En la gran esplanada del Port, sota els cims Ratera, Saboredo i Amitges, fem país amb una colla de uns 15 valencians que ja varem trobar al Amitges ahir a la nit. Fins i tot foto conjunta dels dos grups, amb estelada sostinguda pels valencians! Bona gent. Al nord-est, els edificis del Port de la Bonaigua, Cap Baqueira i el Mauberme (2880) al fons. Ja baixant, des seguida els Llacs Naüt de Saboredo i Major de Saboredo a la nostra dreta, les primeres pastures i vaques (que sentim i no localitzem) el Lac de Miel i albirem el refugi. Portem 45 minuts de baixada.

IMG_8478.JPG

Una suau pujadeta i estem davant de la porta de l’entrada amb el nou porxo i element superior, modern i envidriat. La sorpresa es que el porxo està ocupat per un ésser estrany de 4 peus i molt pes, amb unes orelles molt llargues i un morro molt fi. Més tard sabrem que es diu RA i es l’amo.


DSC08523.JPG

13:05 Refugi Saboredo (2316) Ens presentem als guardes i negociem canviar el picnic per un plat calent amb cullera. Ens esperen 20 hores de no fer res, sinó mirar, respirar, paisatge i relació entre nosaltres i les persones que omplen el refu, de 28 places. En aquest quasi dia, xerrarem amb els tres xicots (Angel, Sergio i ...) amb una parella de bascos, unes franceses, el germà quasi bessó del Sean Connery i algun altre. A les 3  ja hem dinat. Les tres senyores i el Ramon, baixen al Llac de Baix per refrescar-se les cames i els demés garbellant pel refugi. Cap a les 4 apareix el Cap del Refugi, el Julián, amb una bossa plena de bolets, majorment ceps. Bona part d’ells ens els cruspirem amb el barrejat d’arroç que ens prepara pel sopar, a dos quarts de 8. Horeta i mitja després, a quarts de 10 tots al llit.
IMG_8508.JPG


Si us voleu baixar el track: cliqueu

DIJOUS 27
07:030 Després de una nit més tranqui-la que la d’ AMITGES, estem esmorzant i sense pressa, ens acomiadem dels nostres recents i efímers coneguts, RA inclòs, i engeguem la darrera passejada.
9:10 Pleta de Saboredo, avall per la riba dreta de uns dels rierols que configuraran l’Arriu de Saboredo, que junt amb el que baixa del Pla de Beret, formen la GARONA, el gran riu del sud de França que dona a l’Atlàntic a Bordeaux. Arribem al petit barratge on els prats i bosc van substituint el rocam. Aquí ja tenim cobertura telefònica i assegurem la recollida pel taxista de Tredós, Agustí Moga. Una  mica més avall un congost provoca dues cascades, objecte de les fotografies dels professionals del Grup. La recerca dels desitjats ceps i rovellons, infructuosa.

IMG_27 01 (15).JPG

La gran Val de Ruda, ja s’aprecia en tota la seva grandiositat a mesura que es va obrint a banda i banda, ja en la seva reconeguda imatge pels usuaris de Baqueira Beret. I molts d’altres
IMG_8546.JPG

11:30 Just arribem al Pònt de Lòcampo, ja ens espera el taxista. Un punt de tristor en finir aquesta meravellosa i relaxada sortida. Però sempre hi ha alternatives. I el tornar a casa sempre ho es una de millor !.


Si us voleu baixar el track: cliqueu

Estem de sort,el conductor para el cotxe a mitja Bonaigua, en el millor lloc per tirar fotografies.

IMG_8554.JPG

Fet això, reemprenem, i ja al Pallars, Refu de la Mare de Déu d’Ares i des de la nostra comoditat la impressionant avetosa de la Mata de València d’Aneu. Esterri, La Guingueta i ja el trencant de 7km fins ESPOT, la nostra sortida de dimarts 13:10 Amb els dos cotxes, sortim amb l’ intenció de dinar ja a Organyà o Coll Nargó. 14:30 Finalment, ho fem al restaurant Thaussà, dins el casc de Coll de Nargó, amb brindis inclòs i ja fent volar coloms cara al tram de CARROS del 2016. Com es habitual en aquests casos. La arribada a Manresa, al Parc de l’Agulla, millor no parlar-ne. El cotxe davanter no va controlar, provocant una petita despistada del altre, amb la consegüent pèrdua de temps i paciència. Sense més.
Sortida històrica aquesta sense cap mena de dubte, comparable a qualsevol de las millors anteriors, si no es que és la millor
COTXE 1) Junyent-Pous-Samsó-Rosa
COTXE 2) Barbé-Blanch-Maria-Rosa-Parareda


La Galeria de fotos d'en Francesc Blanch: cliqueu

La Galeria de fotos d'en Josep Samsó: cliqueu

La Galeria de fotos d'en Manel Parareda: cliqueu 

La Galeria de fotos d'en Lluís Barbé: cliqueu


+++++++++++++++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada