dijous, 12 de març del 2015

318 LES MONTSERRATINES (Oden) 040315



318 LES MONTSERRATINES (Oden)  040315

Sortim de Manresa, en direcció a Solsona, per la C-55 fins arribar a aquesta població. En arribar-hi, ens parem a esmorzar  al Bar el Racó, ens atenen correctament, relació qualitat preu.
Després d’esmorzar, prendrem la Carretera de Bassella C-26 direcció la Seu d’Urgell i Andorra, al km 4 després d’una corba, trobem a la nostra dreta el trencall que diu Cambrils, carretera C-4011. Es tracta d’una carretera estreta i amb moltes corbes i alguns trams amb pendents pronunciades. Es passa per l’Hostal de Cirera, el Pont del Clop, Montpol,  trobarem un a la nostra esquerra el   mirador de Serra-seca, des d’on es poden contemplar vistes extraordinàries. També al costat de la carretera hi ha un monument a la bicicleta en honor al pas del “Tour de France”, per aquest lloc. Continuarem avançant per aquesta carretera fins arribar al nucli de Cambrils. Aquí trobem la carretera que va de Pont d’Espia a Sant Llorenç de Morunys, l’agafarem a la nostra esquerra direcció Alinyà, C-401. La seguirem fins passat el Km. 17, que coincideix amb el Colldemà. Arribats al coll, trobem un trencall a l’esquerra, l’agafem i el seguim uns metres fins trobar una pista, tombarem sobtadament a l’esquerra direcció Serra de Munyidors. Anirem seguint la pista principal, tot passat per unes granges i continuarem direcció sud fins veure unes antenes, i just abans d’arribar-hi aparcarem el cotxe al Pla de les Guàrdies.
DSC00001.JPG

Ens calcem les botes i engeguem maquinaria, trobem un temps que no convida gens a fer la ruta, fred, vent, i boira. Però ja que hi som, ens disposem a començar l’aventura.

09:55 -- 0,00 km. 1.384 m.Marxarem cara avall direcció  sud, deixant a l’esquerra la pista que puja fins les antenes, ens queden a dalt del turó. El camí de moment es bo i senyalitzat, però durarà poc.

10:07 -- 0.659 km. 13.211 m. Roques blanques, comencem a tenir dubtes a l’hora de trobar el camí, ens ho mirem be i finalment veiem un sender que gira cap a l’esquerra, poc marcat, i davalla en forta pendent, agafant lleugerament direcció sud est.
Un cop salvat els desnivell mes pronunciat, ens orientarem suaument cap a la dreta, en direcció sud oest. Anirem resseguint  el sender un xic mes evident, per sota de les penyes de Roques Blanques.

11:42 -- 1,758 km. 1.109 m. Trobem la font del Torrent Mal, situada al bell mig del torrent, aigua bona i fresca.
DSC00024.JPG
Després de fer la cata pel nostre catador oficial, reprenem la marxa.
El dia va a pitjor, núvols baixos, una lleugera pluja i que mica en mica es va convertint en neu.
El sender ara  està mes ben definit i no presenta gaires dubtes, trobem marques de pintura i també fites. Es va planejant sense desnivells, caminar agradable i relaxant.
L’entorn es d’alló mes pintoresc i val la pena contemplar-lo sense pressa.
Ens fem l’idea, del per que se’ls diu les Montserratines.
DSC00032.JPG
DSC00050.JPG
Aquest tipus de roca es corrent a la zona, veritablement tenen similitud amb les penyes de Montserrat,   amb formes capritxoses,  topogràficament reben diferents noms, Roques de Molló, les encantades, Roques Medes, etc. hi han moltes formacions d’una gran bellesa.

11:41 -- 4,336 km. 1.092 m. Tal com podem veure, el desnivell guanyat es lleugerament negatiu. Trobem el rètol de la Font de Voltera, tot i que nosaltres no hi vam anar.
El temps no convida a fer gaires extres.
Mireu si no la foto, el que es veu son flocs de neu.
DSC00053.JPG
DSC00071.JPG

11:58 -- 5,150 km. 1.089 m.Arribem a una carena, Serra dels Obacs, Aquesta delimita la zona de la Móra Comdal amb la de les Anoves.
En aquest punt tombarem sobtadament a la nostra esquerra, enfilant un sender que davalla amb forta pendent, direcció sud verdader, cap a les  Encantades i Mora Comdal.

12:34 -- 6,595 km 750 m. Com es pot veure amb menys d’1,50 k. hem baixat 340 m.
Em arribat a una cruïlla. Anem direcció Est verdader deixant al nostre darrere la pista que mena a la Mora C. ara si el camí es perfecte, pista en bon estat, apta per a vehicles.

12:50 -- 7,826 km. 781 m. Passem a tocar d’unes granges i casa de Can Pere Vallés, les deixem a l’esquerra i continuem per la pista mes fresada, de moment direcció nord est, per girar al cap d’un k. direcció sud.

13:19 -- 9,737 km 951 m. Passem a tocar de la casa del Salze, amb instal·lacions ramaderes.

13:26 -- 10,190 km 974 m. Ermita de Santa Magdalena del Salze, amb cementiri annex.
DSC00080.JPG

13:40 -- 10,920 km. 1.015 m. Passem la collada del Salze i baixem uns metres fins trobar una pista asfaltada, que uneix la carretera C401 amb el nucli de la Valldan i que te el seu final a Oliana.

Aquí ens espera amb el cotxe, al company Josep Mª, que avui no a vingut a caminar.
Donada la inclemència del temps, avortem la sortida amb la intenció de fer-la tota sencera en una altra ocasió, de veritat val la pena gaudir d’entorns com aquests.
Tot seguit anem a buscar el cotxe que hem deixat a punt de sortida, amb el cotxe recuperat,  ens quedem a dinar a la fonda  Restaurant Cal Agustí de Camblirs.
Bon tracte, bon menjar i bon preu.

Després de dinar aprofitem per anar a buscar aigua a una de les millors fonts de Catalunya, qualitativament parlant. Font del Vermell.

El temps ens ha fet la guitza, però ha estat un dia extraordinari.

Avui: Josep Casafont, Josep Mª Clarà (només com a suport), Josep Junyent, Miquel Pujols i Josep Samsó.

Si us voleu descarregar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:



Més informació des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu




La Galeria de fotos del Avifont: cliqueu

La Galeria de fotos d'en J. Junyent; cliqueu


++++++++++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada