dissabte, 2 d’agost del 2014

288 Refugi del Malniu i llacs 30072014

288 Refugi del Malniu i llacs 30072014

Aproximació. Avui de la Catalunya Central, tant sols dos components, Miquel Pujols i Josep Casafont.
Ens trobem davant del  bar Plaça de Manresa, sortim de la ciutat per ctra. de Vic/Pujada Roja, direcció Berga i Túnel del Cadí. A l’alçada de Sant Fruitós de Bages, entrem a l’autovia  E9/C16, no deixarem aquesta via, fins després del túnel del Cadí. Un cop travessat el túnel ens desviem a la dreta direcció Puigcerdà, tot agafant la C-162/E9 la seguirem fins arribar a la rotonda d’aquesta població. A la rotonda prenem la N-260 direcció La Seo d’Urgell i pocs metres, trobarem una nova rotonda, prendrem la sortida que diu Guils, GIV-4035. A uns dos kilòmetres trobem el càmping Pirineus, just en aquest punt ens esperen els companys Lluís Barbé i Manel Parareda. Esmorzem d’entrepà casolà, al bar del càmping, ben atesos. En acabar ens disposem a emprendre la sortida projectada.


Avui, un dia radiant i clar, el nostre objectiu es fer el cim del Castell dels Lladres, molt poc conegut a la zona. Aquest es troba situat sobre mateix del llac Malniu.
Per accedir-hi teníem previst fer-ho a través de la pista, que va de Guils de Cerdanya, cap al refugi del Malniu, i començar a la zona anomenada Pleta del Pas, a poca distància del Refugi de la Feixa, passant per la zona d’esquí nòrdic de Guils Fontanera, però ens trobem amb el primer entrebanc del dia. Aquesta carretera està tallada i no si pot transitar, ho parlem i decidim canviar d’itinerari, accedir al Refugi del Malniu  a través de Meranges i començar aquí la ruta..
Per tant agafem el cotxe i en dirigim novament cap a la carretera N-260 i en direcció la Seu o Andorra, la seguirem fins arribar al poble de Ger. A la sortida del poble trobem el desviament cap a Meranges carretera GIV-4031, creuem el poble de Meranges i direcció al Refugi, està senyalitzat.
Finalment,  mes o menys a les  10 arribem al refugi, ens canviem de calçat

IMG_0003.JPG


10:22 --- 0,00 km. -- 2.130 m. Inici de la ruta, retrocedim uns metres, i després de creuar un torrent, ens desviem a l’esquerra, guiats per un indicador que diu estany del Malniu, camí molt fresat, sense que presenti cap dificultat, el seguirem sempre de cara Nord est.


10:52 --- 1,446 km. -- 2.245 m. Arribem al llac del Malniu amb el Castell dels Lladres al fons, mirant cap el nord.

SAM_0480.JPG

Fem fotografies, voregem el llac per la part est i anirem seguint un petit sender.
En acabar el llac, seguirem un sender que va carenejant, absent de marques de pintura, tant sols unes fites de pedres ens indiquen mes o menys el camí a seguir.


12:14 --- 3,569 km -- 2.463 m. Estem sota mateix del cim, però el camí s’ha complicat molt, han desaparegut les fites i es tracta de salvar petites roques, que no ens ve massa de gust fer-ho, ho debatem i decidim fer marxa enrere.
Donat que em escurçat considerablement el trajecte, aprofitem per acostar-nos a l’estany de Guils, situat en un entorn rústic però encantador.


13:16 --- 5,570 km. -- 2.258 m. Arribem a l’estany hi trobem una família d’Alacant, fem una petita tertúlia.A continuació fem la foto de grup i emprenem la tornada.

DSC00028.JPG


14:14 --- 8,290 km. Estem de nou al refugi,  punt de sortida, fem la cervesa i ens disposem a buscar un lloc per dinar de carmanyola.
Trobem un lloc fantàstic en arribar al poble de Meranges.

SAM_0503.JPG

En acabar, agafem el cotxe i anem a buscar el que havíem deixat al càmping Pirineus de Guils.
Fem cafè i alguns el gelat i donem la sortida per acabada.

Avui: Lluís Barbé, Josep Casafont, Manel Parareda i Miquel Pujols.



El vídeo del Avifont:






Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:








Si voleu més detall des de Wikiloc, per Avifont, cliqueu

La galeria de fotos a Picasa


+++++++++++++++++++++++++++++++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada