dijous, 17 de juliol del 2014

286 PUIGLLANÇADA DES DE LA COLLA DEL PEDRÓ 160714


286 PUIGLLANÇADA DES DE LA COLLA DEL PEDRÓ 160714


Aproximació des del Bages, avui dos, sortim de Manresa a les 7:00, direcció Berga per la C-16, a on ens esperen la resta de companys.


7:30 Ens trobem a l’oficina de de turisme, que hi ha al costat de la C-16,  junt al càmping del Berguedà, amb els companys vinguts de Sant Feliu de Guíxols.


Un cop saludats, emprenem novament la C16 direcció Túnel del Cadí. En arribar a la població de Guardiola de Berga, prenem la la B-402 direcció la Pobla de Lillet, en arribar-hi, la creuem i just al final, després d’una benzinera, tombem a l’esquerra direcció Castellar de n’Hug, B-4031.


A Castellar de n’Hug agafem direcció la Molina, per la mateixa carretera, la seguirem uns 13 km., fins trobar a la nostra esquerra, el telecadira dels Alabaus, punt anomenat, collada del Pedró.


Un cop aparcats, el primer que fem es fer un bon esmorzar, amb entrepà  domèstic, regat amb un vi negre que eixia d’un porró dotat d’un generós  raig.


SAM_0452.JPG


9:09 -- 0,00 km --  1.821 m. Collada del Pedró. Des de l'aparcament, s'ha de prendre la carretera en direcció SE cap a Castellar de n'Hug. En acabar l'aparcament, hi ha unes roderes que se separen cap a la dreta (SE) i que cal seguir tot flanquejant sense perdre ni guanyar alçada. Després d'una clotada, es puja molt suaument. Trobem bolets, carreretes i pets de llop.


IMG_0004.JPG


9:15 -- 0,370 k, -- 1823 m., a l’esquerra ens Clot de l'Hospital.  Davant es contemplen els cims de la Creueta i, força mes a l'esquerra, el Puigmal. Al fons de la vall, a mà esquerra, s'albira el poble de Toses.


9:50 -- 2,103 km. -- 1.919 m. Al front veiem  les barraques del pla de Rus (on no s'ha d'anar), davant a 1 km, s'està arribant a un dels serrats que baixen del Puigllançada i que és el final de la suau pujada del flanqueig.


DSC00008.JPG


Des d'aquí s'ha de seguir planerament cap al SO per algun dels solcs de l'antiga repoblació forestal franquista en direcció a la collada de les Tortes, que queda enfront a la dreta (més a la dreta de la collada de les barraques, a l'altra banda del tossal de Rus, que les separa). Ja s'observa el cim del Puigllançada més a ponent. Es travessa el torrent que baixa de la Comella i, després, el de la Geperuda, ambdós afluents del de Rus.


10:29 -- 4,395km- 1.948 m . Collada de les Tortes. Es tracta d'una collada poc definida que, pel vessant S, baixa ràpidament cap al Berguedà, tot al contrari del vessant N pel qual es venia, davallarem uns 300 m. fins arribar un petit torrent anomenat de l’Euga Blanca, seguirem la torrentera tot deixant-la a la nostra dreta.
IMG_0015.JPG


11:00 -- 5,330 km. -- 2.062 m.  trobem aigua-barreig i el torrent es divideix en dos. Ara ve la part mes dura, terreny molt costerut i absent de senyalització horitzontal, es a dir cal pujar fen us de l’orientació, per cert fàcil, ja que en tot moment veiem davant nostre el cim del Puigllançada. Per suavitzar-ho una mica anem pujant fen petites llaçades.


12:13 --6,336  km -- 2.408 m.  Puigllançada. És un cim molt ample. Es gaudeix d'una vasta panoràmica de la Cerdanya i dels massissos que l'envolten com el Puigpedrós, el Carlit i el Puigmal. Degut a una espesa boira cap a la zona del Berguedà, no vam poder contemplar el  Catllaràs, ni les serres d'Ensija, ni Pedraforca, gallina Pelada etc.


DSC00025.JPG
DSC00029.JPG


12:30, fetes les fotos de rigor, emprenem la baixada..
Se segueixen unes roderes que baixen per la carena N i després es decanten cap a la dreta (NE) baixant fins a un pla. Es puja lleugerament fins a un turonet.


12:45 -- 7,926 km. -- 2.303 m. l'Amorriador de Rus. Es davalla fins a la part final del teleesquí que es veu uns metres més avall. Telecadira Torrent Negre. Cal deixar-lo a l'esquerra , així com les roderes per on s'ha baixat. Aquest punt és fàcilment perdedor i es pot acabar a la Molina, si es va massa a l'esquerra, o tornar cap a Rus si es va massa a la dreta. S'ha d'anar exactament cap al NE en direcció a una tanca amb filferro per al bestiar deixant a l'esquerra (N) el serrat del Cap de les Costes d'Huguet i el del Cap de la Comella.


A partir d'aquí, cal girar cap al N/NE fins a trobar el telecadira  dels Alabaus . D'altra manera, seguint recte (NE), s'aniria al Clot de l'Hospital, per on s'ha passat al principi de la ruta. El pendent es fa més fort i es baixa per l'herbei vora el telecadira  fins al punt de partida.


13:30 -- 10,730 km. Fi de la ruta, darrere mateix del bar de l’estació.
Aprofitem per hidratar-nos  amb una fresca  cervesa Moritz, acompanyada d’unes olivetes.
A continuació ens canviem al calçat, agafem el cotxe i anem a dinar de carmanyola a la zona de les fonts del Llobregat, sota mateix de Castellar de n’Hug.


IMG_0034.JPG


Després de dinar visitem les fonts i a continuació, al cotxe a i, cap a casa falta gent. A Berga ens acomiadem dels de la costa i fins el proper dimecres, encara per concretar el lloc.

Avui, érem, Lluís Barbé, Josep Casafont,  Manel Parareda i Miquel Pujols



Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:





Si voleu més detall des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu

La galeria de fotos; Picasa



***********************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada