diumenge, 8 de juny del 2014

280 BAGÀ VIA NICOLAU CAN CERDANYOLA 280514



280 BAGÀ VIA NICOLAU CAN CERDANYOLA 280514

Per diverses circumstàncies avui sortim 3 Bagencs i un Berguedà.
L' aproximació, des del Bages per la C-16 fins a Berga, després de recollir el Berguedà a la Cafeteria-Bar de la Benzinera Ballús, i després d'esmorzar tornem als cotxes per:
Seguir per la C-16 fins a Bagà, on agafem l'entrada Sud, i després de creuar tota la població, sempre direcció Gisclareny, deixem la població un cop passem per el centre d'interpretació del Parc Cadí-Moixeró la carretera es asfaltada i la seguim fins a trobar-nos un trencall a la dreta amb un indicador "Adou del Bastareny" ara ja es pista forestal, deixarem el cotxe a Can Cerdanyola (Casa de Colonies - Espai Natura - La Salle ) en aquest punt s'agafa el sender que ens portaria als empedrats i el Refugi de Sant Jordi, entre d'altres.
Aquí deixem un cotxe i tornem a Bagà per començar la caminada d' avui . A Bagà seguim sempre pel carrer més proper al riu fins a trobar-nos, a la dreta un carrer en baixada que'ns deixa en un aparcament públic

10:50 - 0,000 Kms. 777 mts. - Creuem el pont i en trobem al parc, on hi ha una font, al darrera mateix ja veiem el rètol que ens indica Via de Nicolau (deixem clar que aquest punt es més o menys a mig camí de la totalitat de la Via, ja que aquesta s'inicia a Guardiola de Berguedà)
11:53 - 3,600 Kms. 924 mts.- Ometem fer el comentari més ampli ja que aquest Via no te cap tipus de dificultats, el desnivell son 147 mts (4 %), la ruta te molts atractius, túnels, passarel·les, un pont penjat d'uns 35 mts. una vagoneta carregada de troncs, per recordar que la ruta que estem fem era una antiga via on circulava un tren per portar el troncs de llenya a l'estació del tren de Guardiola de Berguedà,










Els últims 50 mts son de pujada en graons treballats amb la terra i alguns troncs.
Ens trobem amb la carretera asfaltada que porta a Sant Joan d'Avellanet  No hi pugem, i seguim la carretera, trobem un túnel que vorejarem per la dreta per un camí que es ben marcat, fins retrobar de nou la carretera.

12:17 - 5,400 Kms. - 924 mts,- Després d'aquest tram sobre asfalt trobem l'indicador a la nostra dreta que prendrem tot seguit. Per dirigir-nos al Puig de la Baga i a Sant Martí del Puig.

12:40 - 6,884 Kms. - 991 mts.- Puig de la Baga, una casa en runes però ens serveix de referència ja que en aquest punt queda ben fresat el sender que ens guiarà fins el cim de Sant Martí del Puig

12:45 - 7,117 Kms. - 1020 mts.- Sant Martí del Puig (ermita) punt més alt de la sortida d'avui:


Baixem de nou a Puig de la Baga i aquí girem a la dreta, per un estret sender i en continua baixada el seguim.

13:18 - 8,250 Kms. - 912 mts. - Can Cerdanyola, fi de la sortida. 

Vist que es una bona hora aprofitem de continuar, amb cotxe, per anar al Adou del Bastareny, és molt proper a on teniem els cotxes, val la pena fer-ho, inclús hi ha temps de fer-ho a peu per pista forestal. L'espectacle d'aigua i el rugir de la mateixa ens omple de satisfacció.




Després de fer una cervesa a la plaça porxada de Bagà


Acabem el dia dinant al Restaurant Travé de Berga,

Avui, com hem dit, hem sigut 4, Josep Casafont, Josep M Clarà, Miquel Pujols i Josep Samsó.

El vídeo del Avifont:



Si voleu baixar-vos el track: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:

Si voleu més detall des de Wikiloc: cliqueu

La Galeria de fotos a: Picasa


************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada