dijous, 19 de setembre del 2013

247 Coll de Condreu Grau i Coba Galero 180913



247 COLL DE CONDREU,  CASTELL DE FORNILS, COVA DEL GOLERÓ18/09/2013


Avui, del Bages hi ha un sol component, en Josep Casafont, alies Avifont. Per tant no hi ha trobada al parc de l’Agulla.
A dos quart de vuit surto de casa, agafo l’eix transversal , C-25, direcció Girona,  fins la sortida que posa Roda de Ter i Illa Càrnia, a prop de Vic.
A dos de nou arriben els companys de Sant Feliu de Guíxols, els Ganxons. Tot seguit amb sol cotxe, agafem direcció Roda de Ter, per la carretera C-153, continuarem sempre per aquesta carretera, amb molts giravolts m fins al KM. 38, Coll de Condreu, punt d’inici de la sortida d’avui.
A  dos quarts de deu,  aparquem davant del Restaurant, ens calcem, maquinaria en marxa i disposats a començar..

9:33 -- 0,00 km -- 1.013 m. L’excursió s’inicia just en aquest punt, s’ha d’agafar una pista, que en un primer moment,  va paral·lela a la carretera C-153,   en el mateix sentit que hem arribat, es a dir com si retrocedíssim. Aquesta pista, en un primer tram, es cimentada i aviat davalla, sobtadament direcció sud-oest.

Masia de l’Om.



9:48 -- 1,102 km. -- 927 m. Passem pel mig d’un grup de d’edificacions amb masia inclosa,  anomenades l’Om de Vallissana. Ara el camí es converteix en pista sense asfaltar, la continuarem seguint, creuarem  la Riera de  l’Om i continuem per aquesta monòtona pista, que discorre per sobre de les cingleres de Casadevall.

10:22 -- 3,571 km. 926 m. Fins ara em anat perdent alçada, concretament uns 100 m, aquí trobem una cruïlla  amb un pal amb diverses indicacions.


Just en aquest punt, deixarem la pista, ja era hora, ens desviem a l’esquerra i agafem un sender, en un primer moment protegit per una senzilla barana de ferro.


El camí davalla ràpidament fen ziga zaga, per anar salvar el pronunciat pendent, rep el nom de grau de Casadevall, trobarem algunes cruïlles, però nosaltres continuarem baixant direcció sud.

11:   -- 4,767 km 649 m. Com podem observar, encara  em anat baixant, hem perdut ja, des de l’inici de la sortida mes de 300 m., que després caldrà remuntar. Just en aquest punt trobem la casa de les Gleies, en estat abandonat.






Continuem direcció sud pel camí que donava accés a la masia de les Gleies,  a uns 400 m trobarem una pista forestal, l’agafarem a l’esquerra, direcció nord-est l’anirem seguint, fins tornar a creuar la Riera de l’Om, un cop a l’altre costat anem a la nostra dreta, direcció sud-est i a 300 m. tenim també a la  dreta ell Castell de Fornils , en runes.


11:37 -- 6,483 km. 578 m. Hem tocat fons, s’ha acabat baixar  i ara toca remuntada, deixem la pista i ens enfilem a l’esquerra direcció nord-oest, tot passat pel mig d’unes feixes de correu, actualment abandonades, les creurem i pugem direcció a la casa de la Triola, a lesquerre i poc visible, ens queda el Molí del Roure.

12:18 -- 7,447 k.  652 m. Casa de la Triola, aparentment en molt bon estat de conservació, situada en un lloc estratègic, sota mateix les cingleres  del Far.





A partir d’aquí poca cosa interessant,  anirem pujant, entre vegatació, per un camí ben visible i fresant, el qual ens pujarà fins al grau de Golerò.
En arribar al començament del grau, sota mateix la paret del cingle, hi ha una marca pintada a la paret , en forma de X, cal parar molta atenció ja que quasi no es veu, km 9,065,  i just a l’esquerra hi ha dues fites, es el desviament cap al sender que baixa a la cova, molt pendent, cal anar en compte.

13:10  Arribem a la Cova, espèctacular, alguns s’endinsen uns metres i altres ens quedem a l’entrada.


Aprofitem per fer la foto de grup



Un cop visitada, retornem al camí, i enfilem l’últim tram del grau de Goleró, tot continuant el mateix camí.

14:08 -- 10,630 km -- 898 m. Tornem a estar la Riera de l’Om i enllacem amb la pista que hem fet  a l’anada i que ens portarà altra vegada al Coll de Condreu, fa molta calor i costa pujar per un camí asfaltat , però ja queda poc.

14:32 -- 12,230 km -- 1.013 m. Fi de la caminada, ara toca beure, i dinar.
Donat que algú no havia estat mai al Santuari del Far, optem per anar-hi a dinar, ho fem a la zona picnic i després anem al bar a fer café i postres, sense desaprofitar contemplar les magnifiques vistes que ens ofereix aquest lloc.

Avui, Francesc Blanc, Maria Carles, Josep Casafont i Manuel Parareda.

Si voleu baixar-vos el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Avifont:


Si voleu més informació des de Wikiloc, per Avifont: cliqueu



La Galeria de fotos a: Picasa






************************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada