diumenge, 30 de juny del 2013

236 TOSSA PLANA DE LLES DES DEL REFUGI DE PRADELL 26/06/2013.


236  TOSSA PLANA DE LLES DES DEL REFUGI DE PRADELL 260613.

Aproximació, els de la Cat. Central, ens trobem al parc de l’Agulla de Manresa a les 7 menys 20.
Tot seguit agafem la C-25, direcció Vic,  fins trobar la sortida que indica Berga Túnel del Cadí, per la E-9/C-16, la qual anirem seguint, passarem pel Túnel del Cadí. Continuem per  la C-16, fins la cruïlla amb la N-260, que va de Puigcerdà a la Seu d’Urgell. Anirem direcció la Seu fins a trobar el poble de Martinet. A les 8:00 arribem a Martinet i aprofitem per esmorzar. En acabar agafen novament el cotxe i a la sortida del poble, en la mateixa direcció que veníem, trobem un trencall a ma dreta que indica Lles. Es tracta de la LV-4036,  son uns 10 km. de carretera molt estreta amb moltes corbes i amb el ferm no massa bo. Durant el trajecte es pot gaudir, els que no condueixin, de magnifiques vistes de la serralada del Cadí.  Parem el cotxe per fer fotografies, el que motiva que ens atrapin els companys de la Costa, amb els que teníem cita a les 9:00 a Lles. Una vegada saludats i fetes algunes fotos continuem la marxa.

En arribar al poble de Lles el passarem i seguirem els indicadors, Refugi del Cap del Rec, en arribar la refugi s’acaba l’asfalt i es converteix en una pista de terra,  en força bon estat, i que es fàcil transitar-hi amb tot tipus de vehicles. Continuarem aquesta pista uns 4 km., fins trobar a la nostra esquerra  a uns 50 m. de la pista, el Refugi de Pradell, aparquem els vehicles i ens preparem per a caminar.


9:31 – 0,00 km 2.162 m. Comencem la ruta, a uns 40 m. de on aparquem i en direcció els llacs de la Pera, torbem un pal indicador que diu, Tossa Plana de Lles 3 h. Es un sender ben visible  a la nostra dreta, direcció Nord, assenyalat amb marques de color groc  i identificat amb el número 19, no te pèrdua.
10:05 – 1,00 km 2.354 m. Acabada la zona arbrada, ens queda a la dreta el pla de les Someres, ja no tronarem a trobar arbres fins la tornada.


10:41 – 2,149 k. – 2.579 m. En aquest punt deixem el camí i ens desviem a la dreta, camp a través, per tal d’anar a trobar  la carena i així poder gaudir de millors vistes, podem veure el llac de l’orri.

11:38 – 3,716 k.  – 2.888 m.. Hem arribat a la  carena
11:38 – 3,716 k.  – 2.888 m.. Hem arribat a la  carena  i ja podem veure el senyal de la Tossa, fins arribar-hi podrem gaudir d’espectaculars vistes, del Cadí, Cerdanya, Estanys de la Muga i la imponent cordillera pirinenca.

11:48 – 3,972 k. – 2.916 m. Cim de la Tossa Plana de Lles o pic de la Portelleta, fotos a dojo, fem un petit mos, foto de grup i conversem amb un grup de quatre excursionistes de  Bilbo i Donosti.

12:18 – Emprenem la tornada, ara si seguint el sender, que porta de dret al refugi. Aprofitem una  bona pala de neu  per gaudir un xic de la tronada, ja que es força monòtona.


13:30 – 7,400 k. – 2.162 m. Fi de la ruta, arribem als cotxes,  fem una cervesa  fresquíssima, gentilesa d’en Miquel, ens canviem el calçat i ens dirigim a la zona de picnic de l’estació d’esquí de fons de Lles, a on dinem ben acomodats en sòlides taules de granet.




En acabar ens acomiadem i ens emplacem per la propera setmana, de moment sense definir el lloc.

Avui érem, Francesc Blanch, Maria Carles, Josep Casafont, Manel Parareda, Miquel Pujols i Josep Samsó

Si us voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica, per Francesc Blanch, des de Wikiloc:


Si voleu més detall des de Wikiloc, per Francesc Blanch: cliqueu

i la galeria de totes les fotos a: PICASA



*********************************


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada