diumenge, 23 de juny del 2013

235 COLLFRED ESCLETXES DE FREIXENEDA O L’EUGA O DE LES CLAPISSES. 19062013


235 COLLFRED ESCLETXES DE FREIXENEDA O L’EUGA O  DE LES CLAPISSES. 19062013
Aproximació: Els del Bages ens trobem a ¼ de vuit al parc de l’Agulla de Manresa, Agafarem la C-25 fins Vic, per continuar per la C-17 m fins a la sortida Nº 69  Olot pels túnels de Bracons, C-37,  després dels túnels, en arribar a rotonda, agafem direcció Les Preses, a pocs metres, carretera de Joanetes i a continuació ja trobem un trencall amb indicació Sant Privat d’en Bas, continuarem per una pista asfaltada i  molt estreta, fins a trobar la cruïlla amb la GIP-5226, ara anem a l’esquerra fins a Sant Privat, a on teníem previst esmorzar.
Arribem a Sant Privat, busquem un bar i sorpresa, no en trobem cap d’obert, preguntem a la plaça del poble,  i ens diuen que no mes tenim l’opció de tornar enrere i a anar al Vertisòl de Les Preses.
Cap a les Preses manca gent, esmorzem i ens atenen molt be. A continuació agafarem el cotxe, per tornar a Sant Privat a on ens esperen la resta de Xiruques, vinguts de la costa, en Blanch, Maria i Manuel.
Son les nou i escaig , ara toca desplaçar-nos fins al lloc de sortida, Collfred, situat a uns 13 Km. de Sant Privat, direcció Vidrà, per una pista asfaltada, farcida de paelles i molt costeruda.
10:04 – 0,00 km. alçada 1.252 m., Collfred,  aparquem els cotxes a tocar de la Casanova de Collfred.  Avui, tot i portar track, podem dir, que no ens farà falta, ja que comptem amb la companyia d’en Ramon Pous, perfecte coneixedor de la zona i dels indrets que ens proposem visitar. Guiats doncs per en Ramon, agafem la pista que passa a tocar de la Casanova, direcció sud est.
Aquesta pista que transcorre per zones humides molt ombrívoles , l’haurem de seguir durant mes de 3 km. fins trobar una barraca forestal, coneguda com la barraca de l’ Inglés, i que en el seu dia servia d’allotjament a carboners.
10:58 – 3,380 km. -- 1.253 m., Arribem a la Barra de l’Anglès, aquí ens desviem a la dreta, costa amunt, al cap de 600 m. ja trobem la primera escletxa, de les moltes que tindrem l’oportunitat de visitar, explorar i fotografiar. Son un conjunt d’esquerdes singulars i pintoresques,  totes a cel obert,  i que degut a la profunditat, d’algunes, i a la vegetació del seu entorn , fa que en ple dia de sol, hi entri molt poca llum, el que dona una sensació de frescor extraordinària.
12:03 – 4,227 km.  1.305 m. Donem per acabada l’exploració d’escletxes, cal dir però,  que de ben segur ens en van quedar moltes per visitar. Ara en dirigim cap a la casa de Freixeneda, val a dir que hi vam accedir, per un lloc,  no sembla que fos el correcte, doncs, tot i que el mapa marca un sender, la veritat es que està força enrevessat i tapat de vegetació.
13:05 – 5,995 km  1.179 m. arribem a la masia de Freixeneda, en estat abandonat, tant sols si pot observar, vida animal, bàsicament vacum.
A l’entorn de la casa hi ha una sèrie de freixeres molt vigoroses i de grans dimensions. També hi trobem una font,  adaptada com abeurador pel bestiar.
Una vegada observat el seu entorn, ens disposem a emprendre la tornada, ja que aquest es el punt mes llunyà, des del lloc de sortida.
Ara toca fer la part mes avorrida, ens esperen mal comptats,  4 km. i ½ de pista,  ja que no la  deixarem  fins al final de la ruta.
14:29 – 10,830 km.  1.252 m. Arribem al cotxes, canvi de calçat i toca tornar a desfer la pista asfalta, fins a Sant Privat,  que hem fet al venir, això si,  ara tot baixada.
Aproximadament a les tres i ¼, arribem a la bonica zona de picnic de Sant Privat, equipada amb taules i barbacoes,  a on dinem de carmanyola.
Un cop dinats, ens acomiadem, Cat. Interior i Costa, i ens emplacem per la propera setmana a fer la Tossa Plana de Lles.



Si voleu baixar el track d'en Francesc Blanch: cliqueu

La fitxe tècnica des de Wikiloc:


Si voleu més detall des de Wikiloc: cliqueu


La galeria de fotos a: Picasa





**************************++

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada