dissabte, 26 de gener del 2013

214 SANTA EULÀLIA DE RIUPRIMER, 23/01/2013



214 SANTA EULÀLIA DE RIUPRIMER, 23/01/2013

La sortida d’avui l’hem programat pels entorns de Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona).
Pels motius que sigui, amb aquesta ocasió, tant sols hi participarem tres components dels xiruques.
De la costa, en Francesc Blanch i Manuel Parareda, i de l’interior, jo mateix Josep Casafont (Àlies Avifont).
Que recordi, es la primera vegada, en quatre anys i escaig, que del Bages/Berguedà, vagi un sol component.
Suposo es per això, que al sortir de casa, vaig tenir una sensació estranya, la qual em provocava certa mandra. Però com deien al meu país, contra la mandra un bon bastó.
Per tant, i donat , que ja havíem quedat,  amb els altres dos companys, moral, i endavant.
Tot va canviar i en positiu, quan de cop i volta a l’arribar a Santa Maria D’Oló, el dia ja havia nascut,  i vaig començar a veure els vorals de la carretera, blancs de neu.
A l’agafar el trencall de Santa E.  i conforme anava avançant cada vegada hi havia mes neu, no vaig poder aguantar la tentació de parar, agafar la càmera de fotos i fotografiar el paisatge, encara que la neu no era gaire abundant, si que amb la primera claror del dia, l’espectacle era per contemplar-lo amb tranquil·litat.



                                              
Pels vols de 2/4 de nou, arribo a Santa Eulàlia, paro al davant del bar Can Miquel, i hem disposo a esmorzar, ho faig tranquil·lament llegint el diari tot esperant l’arribada dels dos companys vinguts de Sant Feliu de Guíxols.


                                                                              

9:00, Arriben en Francesc i en Manel, deixem un cotxe i amb l’altre, anem fins al camp de futbol de poble, ens canviem el calçat, engeguem la maquinaria  i amb els ànims ben alts, disposats a passar un altre bon dimecres. Tenim un petit problema, l’Avifont s’ha deixat el GPS a casa, però com el tècnic FB, no ha fallat  i porta la logística necessària, cap problema.
9:15 – 0,500 Km. – 564 m., Agafem el camí que passa pel costat del camp de futbol i indicat com a camí de Sant Jaume, per aquí ja hi vam passar en ocasió d’una etapa del Camí de Sant Jaume.


                                               
9:37 – 1,731 --  583 l’Aliberc de Baix, conjunt de granges, ens queden a la nostra esquerra i continuem per la pista, 400 metres mes endavant deixarem el Camí de S.J. i continuarem per la pista de la nostra esquerra i que s’enfila cap a munt.
10:09 – 3,934 – 702 , Can Ros, ens desviem sobtadament a l’esquerra, a la dreta ens queda la casa i granges, comencem a trepitjar neu i el dia cada cop promet mes.


                           

10:18 – 4,446 --- 718, Cal Lleó, casa totalment restaurada i en bon estat de conservació, ens queda a la nostra esquerra i al final de la casa, agafem també la pista de l’esquerra. Ara si , el paisatge es fantàstic , amb excel·lents vistes al, al Puigmal, Taga etc.. Ara anirem seguint la pista i trams de senders.



                                           
10:56 – 6,467 – 786 , Mas Segarell, que deixarem a la nostra dreta.


                             

11:05 --  7,337 – 807, Arribem a Sant Quirze de Muntanyola,  aviat ens desviem a l’esquerra per un carrer asfaltat amb forta pendent, i que ens portarà fora de l’ urbanització.


                                           
11:20 – 8,174 --  816, Cota màxima que assolirem, es el punt a on hi ha mes neu,  per tant toca fer la foto de grup. A partir d’ara ens que quasi tot cara avall, alternant pista i sender.




11:48 – 9,625 – 798 , Cal Ros de Munté, continuarem per la pista, seguin el track. Passarem pel trencall  que mena a la casa de  Salou.


                                                             
13:10 – 15,460 – 613, Finca Sant Margarita, situada en un entorn atractiu,  hem arribat ja a la zona planera que  no deixarem fins al final de la sortida,  anirem trobant cases de pagès amb les seves granges.


                                               
14:00 – 18,500 --  575 Arribada al camp de futbol, i fi de l’excursió, la qual podem valorar molt positivament,  amb entorns amb paisatges agraïts visualment per la ja comentada nevada, la qual ens ha permès gaudir de racons bucòlics.


                            
Per la sortida d’avui hem gaudit del guiatge, d’un track perfectament enregistrat pel seu autor Ramon Codina.

Si voleu baixar el track del Avifont: cliqueu

La fitxa tècnica des de Wikiloc, per Francesc Blanch:


Si voleu més detall des de Wikiloc, per Francesc Blanch: cliqueu

I si voleu veure la galeria de fotos des de Picasa: cliqueu



******************************+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada