divendres, 31 d’agost del 2012

194 – CASTELL DE TAMARIT – PLATJA WAIKIKI 220812



194 – CASTELL DE TAMARIT – PLATJA WAIKIKI 220812


07:30.- Sortida de Salvador de Guardiola, els matrimonis PUJOLS i SAMSO amb el Josep Junyent i el benvolgut LERETE.  Seguim per l’Eix Diagonal fins Vilafranca, on triem la N-340 fins Altafulla, on a la rotonda MEDES, davant la PEDRERA romana, de tants records, entrem direcció mar fins sota mateix del castell de TAMARIT.
08:45 encara trobem lloc per aparcar en una petita explanada a l’ombra del castell, amb el rètol d’inici del camí de ronda direcció sur. ESMORZEM vora el cotxe.
09:30.- Comença la caminada, sobre mateix la CALA TOBERA, on ens varem banyar fa 15 dies. Seguim el camí de ronda sobre el mar per sobre el penyasegat, de vegades cap l’interior per evitar riscos innecessaris.
10:15.- Platja de la Mora. Anem corren al primer xiringuito trobat a fer els cafès, tallats, etc. (per descansar ¿?) Al cap d’una estona seguim per la platja, deixant, però al amic LERETE que es quedarà llegint el diari. Recuperant-se encara de L’ESTANYO.
11:00.- Punta de la Mora. Escull de roca que entra al mar, d’uns 80mts. Fa una cala i mitja cova que alguns diuen es com un petit llac interior. Per nosaltres molt exigerat. Bany.
Sobre mateix dominant l’altura, la Torre de Defensa que dona nom a l’ indret. Fem la foto de Grup i seguim enmig d’un bosc no de pins, si no de tendes, autocaravanes, caravannings, bungalows, etc. Tot es un immens càmping. Tenim que tornar enrere fins la Torre de Defensa perdent quasi mitja hora, on, preguntant a uns acampats, ens indiquen una petita fissura a un mur, on passem directament dins el bosc de pins, el que anem seguint per l’interior sempre direcció sud, no sense donar alguna volta de més.
11:45.- Albirem una platja enmig dels pins, i, efectivament la preciosa platja dita de CLABEIG o de LA ROCA PLANA. Que retratem des de dalt el penyasegat. Decidim no baixar-hi i seguir per el bosc.
12:15.- Ja estem sobre l’objectiu. Sota nostre,  la platja  WAIKIKI, des de dalt s’aprecia directament que es nudista. Salvem, no sense alguna dificultat els 25/30 mts. de desnivell fins a la sorra, passant per unes formacions de pedres grogues fantàstiques. Com fantàstiques altres formacions mòbils que trobem, ja a baix a la sorra, en direcció a l’aigua. Anècdota: una d’aquestes “formacions” es va dirigir al SAM que la retratés. La màquina es va paralitzar. (Veure reportatge gràfic)
Fem reunió i decidim parar aquí, sense arribar al final de la platja ni seguir fins veure la PLATJA LLARGA. Serà per un altre dia.
12:45.- Després d’una bona remullada, amb presencia d’un antic hippy vestit únicament amb una cadena daurada a la cintura que va cridar l’atenció de la MERCÈ i la ROSER no sabem gaire perquè…(O SÍ), iniciem camí de retorn al xiringuito de la Platja de la Mora, on arribem al cap d’una hora. Dinar sense història.
17:30.- De tornada, una banyada amb mojito, gin tònic i campari a Sant Salvador.

Dia d’estiu, relaxant i tranquil. Tothom feliç.

Si voleu baixar-vos el track: cliceu

La fitxa tècnica des de Wikiloc:


si voleu més detall des de Wikiloc: cliceu

I ara les fotografies d'en Josep Samsó:



***********************************+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada