dijous, 12 de gener del 2012

161 BARQUEJANT PER SANT FELIU DE GUIXOLS 04012012


161 - BARQUEJANT PER SANT FELIU DE GUÍXOLS 04012012

BARQUEJADA:

A dos quarts de deu del mati del dia 04-01-2012 els xiruques van fer una Barquejada des d’el moll de Sant Feliu fins  a la Badia de Platja d’Aro  i fins  Canyet.

Sortida des de l’embarcador del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols.







Encarem la sortida del moll  i davant tenim la muntanya de Sant Elm i Can Rius





Ens dirigim cap a la Cala de L’Ametller passant pel davant Les Sofreres.




Seguidament tot vorejant la costa, entrem dins la Cala de L’Ametller passant entre els Sacains i les roques de les Sofreres.






Deixem la Cala de L’Ametller i ens dirigim cap a la badia de Sant Pol.




Passem pel davant de la Punta des Molar, El Cap de Mort , La cova de les Rates Penades.






Tot vorejant la platja de Sant Pol i S’Agaró, (sense fotos) arribem a la Badia de Platja d’Aro.


Un cop arribat a La badia de Platja d’Aro, variem el rumb i anem en sentit contrari un xic més allunyats de la costa des d’on veiem en panoràmica la Punta Prima, que és la punta que divideix la Platja d’Aro amb la Cala Sa Conca ; també es veu l’Urbanització privada de S’Agaró i al cap de vall a l’esquerra la Punta d’en Pau.


Tornem a passar pel davant de la Platja de Sant Pol i pel davant de la Cala de L’Ametller deixant a l’esquerra les illes Balelles.



Un cop passades les Illes Balelles, ja divisem Sant Feliu de Guíxols, amb la Punta de Garbí i l’ermita de Sant Elm que deixarem per dirigir-nos cap a Can Pei.



Passem pel davant dels Estufadors i entre aquests i l’illa de S’Adolitx.


Voregem la costa passant pel davant de Cala del Vigatà i els Escuits de Rocacorb (sense fotos) fins que arribem a Can Pei  on ens aturem una estona per que els interessats  fotografiïn la Casa de la “TITA”


Fotos Can Pei



 Foto casa de la “TITA”

Seguim navegant vora la costa i arribem a la Punta d’en Bosch



Aquí la marineria diu que ja n’hi ha prou i que volen tornar cap a Sant Feliu i per tant just al tombar la Punta d’en Bosch variem el rumb i tornem cap a port.

Un cop atracat el vaixell, la marineria, excepte el patró, van voler anar caminant fins a Casa d’en Francesc Blanch, on havíem de menjar i si es descuiden arriben a misses dites, ja que van errar el camí i anaven en sentit contrari, sort que en Sam s’ho coneixia una mica i els va fer rectificar i finalment van arribar sans i estalvis al lloc de la trobada.

La barquejada va estar patronejada per en Francesc Blanch (Patró), amb el seu mariner de primera en Nacho Beguiristain i la marineria composta per en Josep Junyent, Miquel Pujols amb la seva Roser i en Josep Samsó.

Al final hi va haver costellada per els que varen passar el bateig de mar i la resta dels xiruques (Lluis Barbé, Josep m Clarà, Manel Parareda amb la seva Montse i en Ramon Pous) a més també la Sra del Patró, la Maria, i la d'en Nacho Beguristain, la festa va estar molt i molt be, l'acollidor reservat de Can Blanch, amb una barbacoa que si els encarregats de fer brasa ho haguessin fet be no hauríem d'haver esperat tant per dinar.
Una amanida amb escarola del hort del veí, olives i la resta, una bona carn d'Organya i una mica de botifarra i botifarra negre del Berguedà, postres de Torelló, en fi, segur que em deixo quelcom, però la trobada per repetir-la.

Reproducció d'un correu arribat poques hores després d'haver arrivat tots a bon port:

"EXCEPCIONAL DIA
A la familia Blanch, per la seva hospitalitat i bonhomía (segurament ho he escrit malament, Francesc)
Us haurà ressonat a casa vostra el fortíssim aplaudiment que us hem dedicat dins el cotxe del Capità en sortir de Sant Feliu. Aplaudint com a bojos els 5 ocupants (també una mica sota els efectes del orujo dels il.lustres veins Manel i Montse, als quals també el nostre agraiment. (De passada, un altre dia en portes dues d'ampolles, Manel. Hem fet una mica curt)
També una especial salutació al nou amic i protector dels Xiiruques, en Nacho Beguiristain, expert en carns a la brasa i (moltes) altres habilitats, segur. I com no la seva dilecta esposa. Estic segur que un gran plaer per tots nosaltres haver-los conegut. Esperem que no sigui la darrera vegada sino el principi de una llarga amistat, com deia la pelicula.
Res més, a repetir aviat.
JJR "






Les fotos d'en Lluis Barbé:


les d'en Josep M Clarà:


les de la Montse:


i les d'en Josep Samsó:

*****************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada