diumenge, 1 de gener del 2012

160 CAMI DE ST JAUME - CATALÀ 3ª ETAPA: VILAMALLA BÀSCARA 281211



160 CAMI DE ST JAUME - CATALÀ 3ª ETAPA: VILAMALLA BÀSCARA 281211 

L’aproximació des del Bages, degut a les obres del eix transversal C-25 decidim fer-la per l’autopista, C-16 fins a Sabadell, B-30 direcció Granollers i AP7 fins a la sortida de Figueres, a la sortida de l’AP 7 ens trobem la rotonda i seguim direcció Figueres tot seguint trobem la zona dels polígons Industrial i en Pont del Princep, després d’esmorzar comencem la caminada d’avui.
Ja havíem deixat un cotxe a Bàscara per facilitar-nos el retorn
Al igual que la setmana passada la sortida d’avui no te pas massa història, en línies generals hem de dir que és una etapa totalment  plana, amb alguns pals indicadors, tot i que la senyalització te molt que desitjar ja que hi ha algunes cruïlles sense cap indicador. Alguns trams també és fan per carretera asfaltada.
09:38 – 43 mts. – 0,000 Kms. Sortim del Bar Pont del Princep, amb direcció ponent, per les amples avingudes del polígon industrial, tot seguit trobem la carretera que ens manarà cap a Sta. Llogaia.
09:53 – 51 mts. – 0,912 Kms. Sta. Llogaia, donem un tom i continuem per anar a buscar els indicadors ja que encara no estem en el camí. Seguim direcció ponent com hem anat fen fins ara.
10:06 – 47 mts. – 1,825 Kms. Pal indicador, ara hem de continuar cap a l’esquerra, direcció sud.
10:42 – 70 mts. – 4,177 Kms. Borrassà, visitem un xic la població i la plaça de la església, crida l’atenció els casalots que formen bona part de la població. Continuem direcció sud tot i que fem una mica de volta. Hi ha alguns pals indicadors. I marques de color groc.
11:14 – 55 mts. – 6,059 Kms. Creixell, nucli urbà molt petit amb una també petita església. Passem pel mig de la població i continuem direcció sud.
12:12 – 134 mts. – 9,009 Kms. Aquest tram, des de la sortida de Creixell ha sigut una constant pujada però amb un percentatge molt petit, hem passat per conreus, zones arbrades i per pista forestal, ara ens trobem al Pla de l’Angel que ens convida a visitar la Torre de l’Angel, tombem a l’esquerra i seguim per aquesta pista forestal seguidament ja és divisa la torre.
12:28 – 153 mts. – 9,322 Kms. Estem a la part més alta de la Torre de l’Àngel. Es divisa des del Canigó, que no hem deixat mai d’albirar, l’albera, el golf de Roses, el Montgrí, Montseny, Santuari del Mont, Bassegoda, i el Pirineu gironí. Foto del grup. Divisem la població de Pontós pròxim objectiu.
12:51 – 89 mts. – 10,600 Kms. Pontós. Església al centre de la població i també voltada d’alguns casalots dignes d’admirar. Seguim novament amb direcció sud, fins a trobar-nos amb la línia del TGV.
13:12 – 61 mts. – 12,000 Kms. Línia del TGV, aquí tenim alguns dubtes,  però la intuïció ens porta pel bon camí, després de passar per sota de la línia girem a la dreta i després d’alguns metres tornem a l’esquerra i ja estem seguim de nou la ruta d’avui.
13:30 – 58 mts. – 13,210 Kms. Carretera Nacional II. Ja no la deixarem fins al punt final.
13:41 – 54 mts. – 14,000 Kms. Després de creuar el riu Fluvià pel pont de la N-II entrem a la població de Bàscara. Punt final de la sortida d’avui. La població és beu molt polida i el nucli antic amb moltes plantes als carrers, la plaça de l’església encara conserva alguns ornaments del pessebre vivent que per aquestes dates celebren a la població. Tornarem per continuar el nostra camí en dates propera.
 
Érem en Francesc Blanch, Josep M Clarà, Josep Junyent, Manel Parareda, Miquel Pujols,  i Josep Samsó.

Si voleu baixar-vos el track: cliceu

Si voleu la fitxa tècnica des de Wikiloc.


El vídeo:


Les fotos d'en Francesc Blanch:


Les d'en Manel Parareda:


i les d'en Josep Samsó:


****************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada