dissabte, 11 de desembre del 2010

106 Queralbs - Font del Home Mort - Cova de les Encantades 241110


106 Queralbs - Font del Home Mort - Cova de les Encantades 241110

Avui som quatre, Manel Parareda, Josep Samsó, Josep Junyent i Josep Casafont

Ens trobem a 2/4 de 9 puntuals a Queralbs, amb la idea de començar a caminar a les nou, no va ser així.

Després d’esmorçar, agafem el cotxe d’en Manel per dirigir-nos cap al punt se sortida, tot i ser molt aprop, mes o menys 1 Km. es va fer llarg, vam passar pel mig del poble, per uns carrers, molt estrets, en Manel ens va fer partir una mica.

Al final arribem al lloc, sans i estalvis , senyal que indica Font del Coronel, deixem el cotxe i comencem a caminar a les ¾ de nou.

Agafem la pista en la mateixa direcció que hem arribat, en principi el camí no presenta cap dificultat de senyalització, ajudats pel Track, seguim una pista forestal tot i que tenim la possibilitat de fer una drecera l GR 11, nosaltres no la fem i seguim fins al Km 1,4 mes o menys, moment en que deixem la pista i agafem el GR., després de 400 mts. Trobem la casa dels Plaus. I cap de poc una font amb el mateix nom.


Seguirem pel Gr. Uns 2,4 Km., fins a arribar a un punt a on s’ajunta, el torrent del Borrut, ens queda a la dreta , amb el riu de la Tosa. Estem ja a tocar de la font de l’Home Mort, abans però ens trobem un pont de fusta, que deixarem a la nostra esquerra i que a la tornada haurem de travessar. Per cert la foto de la font totalment gelada, va ser publicada a l’Espai Terra de TV3.


A partir d’aquí ja deixem el GR 11, agafarem un sender sense senyalitzar, el riu de la Tosa ens queda a l’esquerra, després d’uns 500 mts. En dirigim de forma vertical i sense camí, fins arribar a la cova de les Encantades, situada a 2.280 mts. D’alçada.



Una vegada visitada la petita cova, i fetes les fotos de rigor, desfem el camí de tornada, fins arribar al pont de fusta que hem trobat a la pujada. Ara el travessem i just a l’altra banda del pont i tenim el sender GR 11 que ens portaria a Planoles.


Arribats a aquest punt agafem la pista que va a Vilamanya, anomenada camí de la font de l’Home Mort La seguim , la seguirem durant aprox.1,8 km. Trobarem a la nostra dreta la mina Saragossa amb un rètol informatiu i a uns 200 mts.




Trobem un desviament a la nostra esquerra , camí Miner, es un camí a un descens molt pronunciat,

que ens portarà fins al fons de la vall per on passa el Riu Tosa, el travessem per una palanca i seguirem per una pista anomenada camí de les vagonetes, aquesta pista la seguirem fins a tornar a trobar el GR 11, que ens ha portar novament a la pista de la casa dels Plaus i la seguirem en sentit invers fins punt d’inici.

Hem caminat 4 hores i mitja, de les quals 1 hora i quart hem estat parats.

Distància 14,40 Kmt.

Alçada de sortida/arribada 1.360 mts.

Alçada màxima 2.283 mts.

Alçada acumulada 1.139 mts.

Si voleu baixar-vos el track, cliqueu

La fitxe tècnica des de wikiloc:

I si voleu més detall des de Wikiloc, cliqueu


Les fotos d'en Josep Casafont:



les fotos d'en Manel Parareda:


......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada